RECEPTEN!

BINTJE’S RÖSTI

In Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland op vakantie geweest? Dan herken je wellicht het gerecht aardappelrösti. Maar hoef je helemaal niet voor op vakantie! De enige reis die jij maakt, is die naar de keuken. Voor dit recept gebruiken wij het liefst een bintje, dat is een aardappelras dat perfect is voor een rösti. Vroeger was dit het meest verkochte ras in Nederland, tegenwoordig vind je deze vaker terug bij de boer, wat wij toejuichen want de boer direct ondersteunen, is weer eens wat anders dan op de automatische piloot door de supermarkt!

Ingrediënten:
660 g aardappel (bintje)
125 g boter ongezouten
7 g zout
150g crème fraîche
10g bieslook
Maldon zout
Zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de bintjes goed en schil ze en schaaf de potatoes daarna op een mandoline in een lengte van 1 millimeter. Maak kleine stapeltjes van de plakjes, dompel het in koud water en spoel het zetmeel af.

Giet de aardappelpartjes af, droog het op keukenpapier en laat de boeter ondertussen smelten. Deze klaar je, dat betekent dat je de gesmolten boter iets laat afkoelen en dan de eiwitten die boven komen drijven weg schept. Voeg dan het zout toe.

Verhit een pan met antiaanbaklaag, druk de aardappelpartjes aan in de hete pan, giet er de boter overheen en bak het knapperig goud bruin. Plaats de pan in de oven en bak het nog 12 minuten. Haal ‘m eruit, draai de röstiom en bak ook de andere kant 12 minuten.

Laat de rösti voor serveren 5 minuten rusten, snijd ‘m in kwarten en maak het af met het maldon zout en de zwarte peper. Serveer het eventueel met een kloddertje crème fraîche én gesneden bieslook.

VOILA!

Meer recepten? Hebben wij voor je, easy peasy potato: klik hier!