TWICE BAKED BUFFALO POTATOES

Twice baked Buffalo Potatoes

Alaaf. Genoeg van de frikadellen en polonaise? Lekker thuis eten, met de familie of op de bank voor de tv? Geven wij je graag een tipje mee. Of eigenlijk huiswerk, inspiratie in de vorm van een recept met ofcourse: potatoes. Niet van Pim’s maar van jezelf. Een klassieker. Eentje die niet van eigen bodem komt want zijn aardappelen typisch Nederlands? Euh nee. Patatas bravas, kartoffelsalat, gratin, franse frietjes. Noem een land en ze claimen ‘m, onze favoriet, de potato. Want écht bijna overal ter wereld bestaat een ‘typisch’ aardappelgerecht. Multi culti koken vinden wij leuk, net als smaken en tradities. Daarom een typisch real American dish: Twiced Baked Potatoes. Twee keer gebakken, twee keer zo lekker toch? Om de States thuis op je bord te krijgen, bakken wij ze vandaag buffalo style. Da’s namelijk finger licking good ?

Ingrediënten
12 kleine rood-bruine potatoes
3 el olijfolie
6 el gesmolten boter
125 ml (warme) melk
500 gram bacon
4 el buffalo saus
75 gram gesneden bosui (bewaar een beetje voor de garnering)
Ranchdressing voor het serveren
180 gram gemalen cheddar

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en boen ondertussen de aardappels schoon. Wrijf deze in met olijfolie en bak deze vijftig minuten op een met folie bekleedde bakplaat. Let op, laat ze daarna even afkoelen voordat je elke aardappel in de lengte halveert. Schep er vervolgens drie vierde van het ‘vruchtvlees uit met een lepel.

Gebruik het aardappelvlees en mix dit met de gesmolten boter en voeg langzaam, al roerend, de warme melk toe. Is het een mooie saus? Voeg dan de buffalosaus toe, drie vierde van de bacon en de bosui.

Schep het mengsel op iedere aardappel en besprenkel het met cheddar. Bak het in vijf minuutjes – de tweede keer dus – af in de oven. Let wel op! Dit kan snel gaan. Top ‘m voor het serveren af met de resterende bacon kruimel en ui. Serveer met ranchdressing en smakeli