BATAATCAKE

Potato, potato, in ons hoofd klinkt dat toch leuker dan zo op papier. Anyway, een potato, die ken je inmiddels wel toch? Misschien als saaie aardappel bij je stuk vlees en groente maar dan doe je onze favoriet zo ontzettend tekort! Wij zetten ‘m graag in de schijnwerpers en trekken het stoffige jasje uit. Dit keer met een bakrecept. Geen gebakken aardappeltjes, patatas bravas of frieten (zijn we ook dol op trouwens) nee, een cake, bataat cake! De bataat is een soort zoete aardappel en daarom perfect om te verwerken in een bakgerecht. Krijg je ook direct een flinke dosis voedingsstoffen mee binnen, beter dus dan die kleffe cake van oma. En je hebt wat te doen dit weekend!

Ingrediënten:
1 kg bataat geschild in brunoise
1 kg butternutpompoen geschild in brunoise
3 eieren
200 g boter
200 g rietsuiker of honing
1 el fijngehakte gember
3 tl kaneel
3 tl kruidnagel
2 tl piment
1 tl vanillemerg
50 g bloem
1 blikje kokosmelk
1 tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Kook de bataat en pompoen in licht gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en pureer het tot een gladde massa.

Mix de eieren, boter en suiker (of honing) tot een romig geheel.  Roer dit samen met de gember, kruidnagel, kaneel, het piment en de vanille door de bataatmassa en voeg de bloem, kokosmelk en het zout toe en roer totdat het een massa zonder klonten is. Stort dit in een ingevet cakeblik. Dek de bovenzijde af met een beboterd stukje bakpapier en bak het 90 minuten.

Tip: Laat de cake eerst afkoelen voordat je ‘m uit het blik haalt.