BEER & BACON POTATOES

Onze favoriete twee B’s: Bier en Bacon. Vooral als je dit met potatoes combineert! Een recept uit eigen keuken dat niet op de kaart staat maar we wel graag delen: Beer & Bacon Potatoes. Eentje gemaakt met een heerlijk witbiertje, waarvan wij trouwens aanraden om er twee te kopen zodat je er ook eentje bij kunt drinken, wel zo lekker J. Wij zijn gek op bacon, maar laat je dit weg, dan is het recept in één klap vega! Wist je trouwens dat wit bier voorkomt uit ‘wheat’ wat tarwe is? Gewoon een weetje, naast een recept.

Ingrediënten:
675 g (vastkokende) gekookte aardappelen
200 ml witbier (Hoegaarden)
125 g baconblokjes
1 grote teen knoflook
2 g rozemarijn
Peper en zout

Bereiding
Snijd de gekookte aardappels in kleinere stukjes en leg in een braadslee. Snijd ondertussen de knoflook en rozemarijn fijn, voeg het toe aan de potatoes en breng dit op smaak met peper en zout.

En dan… Verdeel de bacon over de schaal en maak het af door het bier erbij te schenken. Even goed mengen en afdekken met aluminiumfolie en plaats en dan in een (voorverwarmde) oven en bak het gedurende 30 minuten op 200 graden.

Verwijder de folie na een half uur en plaats de schotel nog 15 minuten in de oven zodat de aardappelen het resterende bier opnemen.

Serveertip: in een bowl staat dit fantastisch! Beetje peer, zout misschien wat gesneden dille en olijfolie en voilà!