PATATAS BRAVAS

PATATAS BRAVAS

Zwembroek uit de kast, BBQ aan en aardappelen zoeken in plaats van paaseieren. Patatas bijvoorbeeld, dat geeft het echte zomergevoel. Je kunt ze natuurlijk lekker komen snacken bij ons, in de Down Town Gourmet Market, of ze meenemen voor thuis. Maar zelf maken kan ook! Is helemaal niet moeilijk namelijk! Als hapje bij de borrel, bijgerecht bij de BBQ, of gewoon zomaar, omdat het super lekker is. Wat je reden ook is, deze Spaanse potatotwist is en blijft een winnaar als je het ons vraagt.

Ingrediënten:
600 g vastkokende aardappels
200 g tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 tl cayennepeper½ tl paprikapoeder
½ tl suiker
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
Peper
Zeezout
Peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Was ondertussen de aardappelen goed schoon, dep ze droog en snijd ze in partjes. Doe het in een kom en voeg er een scheut olijfolie, peper en zout aan toe en schep dit goed door elkaar. Verdeel de patatas over de bakplaat en bak ze in 40 minuten. Let op: even omdraaien na 20 minuten.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit het met een beetje olie in de pan. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe een breng het op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, suiker en een beetje peper en zout naar smaak. Laat het een paar minuten lekker intrekken. Doe het daarna in een blender om er een gladde saus van te maken.

Als de potatoes gaar zijn, schep er dan de saus over en bestrooi het met een beetje peterselie.

VARIATIETIP: AIOLI (KNOFLOOKMAYO) IS OOK EEN HELE GOEDE SMAAKMAKER!