POMMES DAUPHINE

Truffel, misschien vind je het een beetje stinken (ruikt wat naar gas namelijk) maar het is heerlijk! Er zijn verschillende soorten, zwart en wit. Wist je dat varkens vroeger gebruikt werden om truffels op te sporen? Dit omdat hun reukvermogen een stuk beter is dan dat van ons! Bij iets lekkers hoort soms ook een grote prijs. Wel als het om truffel gaat, een zwarte truffel kost soms wel € 500,- per kilo. Wij vinden het in ieder geval heerlijk, vooral in combi met wat roomkaas en een potato!

Ingrediënten:
1 kg bloemige aardappelen
150 g bloem
100 g boter
4 eieren
2 dl melk
Zout, peper, nootmuskaat.

Bereiding
Schil de aardappelen, was en kook deze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat het kort opdrogen op vuur.

Pureer de aardappelen en kook de melk en boter in een andere pan. Zeef er de bloem boven en roer het goed door met een spatel. Gaar het op laag vuur totdat er een bal ontstaat die loskomt van de pan. Haal het soezendeeg van het vuur en meng er de eieren één voor één doorheen en roer het krachtig door elkaar totdat alles is opgenomen. Voeg dan de aardappelpuree, peper, zout en nootmuskaat toe.Vorm vervolgens kleine balletjes en frituur dit in wat olie.

Laat de aardappelballetjes afkoelen en serveer het met truffelroomkaas.