POTATO CARPACCIO

Carpaccio saai? Nee! Niet als je het ons vraagt. Sowieso houden wij van carpaccio, bij voorkeur die van onze medebewoners The Carpaccio Chop maarrr het liefst eten wij ‘m natuurlijk met een potatotwist. Je raad het al: een Potato carpaccio. Pim’s Potatoes zou zijn naam geen eer aan doen als we er geen twist aan geven. Daarom ons geheime recept voor een Japanse vega variant van deze klassieker!

Ingrediënten:
2 grote Spaanse uien
1 tl sesamzaad
1 teentje knoflook
2 tl geraspte mierikswortelHalf bosje dragonblaadjes
8 el sesamolie
4 el sojasaus
2 middelgrote in de schil gekookte aardappelen
70 gr verse Parmezaanse kaas
Zwarte peper uit de molen
Sap halve citroen

Bereiding
Pel de uien en schaaf deze in de lengte met een mandoline in flinterdunne schijfjes. Rooster de sesamzaadjes even bruin in droge koekenpan en hak ondertussen de knoflook en snijd de dragon fijn.

Maak een dressing van de sesamolie en sojasaus en besprenkel een bord met een deel van de dressing. Rangschik hier de uitjes over. Pel de nog lauwwarme gekookte aardappelen en snijd deze in dunne plakken. Rangschik het daarna over de uien. Meng de mierikswortel met de andere helft van de dressing, samen met de citroensap en drapeer het over de aardappelen. Maak het af met geraspte Parmezaan, dragon, de gehakte knoflook en het sesamzaad.