POTATO COOKIES

Koekje erbij? Niet bij de thee maar bij de borrel. Geen zoete maar hartige met natuurlijk… Potatoes! Een lekker tussendoortje, eentje dat goed vult en ook nog eens een verrassend borrelhapje is. Super simpel, gezond ook wel en gezellig! Geen feestjes op de planning? Wij eten dit thuis graag als bijgerecht, is weer eens wat anders dan een gekookte aardappel.

Ingrediënten 6-8 koekjes
3 middelgrote kruimige aardappels
1 ei
75 gram Parmezaanse kaas
3 bosuien
1 jalapeño peper
1-2 el bloem
1 tl citroensap
1 el verse peterselie
Peper en zout naar smaak
Olie

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook ze dan in 15 minuten gaar, giet het af en laat de aardappelen afkoelen. Tip, heb je nog puree over? Dan kun dit perfect gebruiken!

Rasp de kaas, snijd de bosui en peper in ringen en de peterselie fijn. Meng dit met de aardappelpuree en een losgeklopt ei. Voeg als laatste de bloem toe zodat er een stevig beslag ontstaat.

Verhit wat olie in een grote koekenpan en maak je handen nat met wat water. Vorm van het aardappeldeeg balletjes en druk dit plat tot een koekje in de pan. Doe dit totdat het beslag op is. Bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur mooi goudbruin krokant.

Serveertip: smaakt heerlijk met een sausje van Griekse yoghurt met verse peterselie, een teentje knoflook en citroensap.