POTATO FONDUE

Zelf hebben we het niet bedacht, het masterplan komt uit San Francisco van de chef David Barzelay, wie verschillende variaties maakt op de traditionele fondue. Een man naar ons hart want in dit recept gebruikt hij – hoe kan het ook anders – potatoes, witte wijn en citroensap wat resulteert in een zijdezachte fondue. Niet alleen lekker, het is ook een doorzetter want het blijft veel langer goed aan tafel dan de meeste fondues. Je kunt er echt alles bij eten maar onze aanrader, en die van Barzelay zelf, is toch wel crudité (duur woord voor rauwe groenten) en aardappelchips!

Ingrediënten:
375 g Yukon Gold (Canadese) aardappelen
1 teentje knoflook
60 ml + 2 el droge witte wijn
1 ½ el verse citroensap
240 g room
180 g cheddarkaas
Zout

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze in een medium pan met een snufje zout gaar in ongeveer 12 minuten. Laat de aardappelen goed uitlekken en veeg de pan schoon.

Meng de aardappelen in een blender met de wijn, het citroensap en knoflook tot een zachte puree. Voeg beetje bij beetje de room toe. Giet het mengsel in de sauspan en verwarm het mengsel maar breng het niet aan de kook. Eenmaal warm? Dan gaat het de blender weer in en voeg je de cheddar toe. Pureer tot een zijdezachte fonduemix. Giet het terug in het pannetje, garneer het met wat zout en serveer het warm!

Serveer het met:
Little gem salade, haricot verts, sugar snaps, zomerpompoen, baby courgette, komkommer, paprika, wortelen of radijsjes.