POTATO HUMMUS

Dip it! Hummus, houmous, hoemoes, hoe je het ook schrijft: lekker is het! Althans, dat vinden wij. Het allerlekkerst natuurlijk als je er een sweet potatootje voor gebruikt en er eentje in dipt. Of chips, wordt tenslotte ook van aardappelen gemaakt toch? In het Midden Oosten is houmous zo bekend als bij ons de mayonaise niet uit de schappen te denken is. Maar ook in Nederland heeft het zijn weg inmiddels gevonden. Super easy om te kopen, maar net zo easy om te maken. En veel lekkerder!

Ingrediënten:
150 g zoete aardappel gekookt
250 g (geroosterde) kikkererwten uitgelekt
100 ml tahin
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder gerookt
Halve tl chili poeder
Halve tl komijnpoeder
2 el olijfolie extra vierge
Zeezout
Chiliflakes
Platte peterselie

Bereiding
Kook de aardappelen en laat de kikkererwten uitlekken. Doe deze samen met de knoflook in de blender en pureer het tot een grove massa. Voeg de paprikapoeder, chilipoeder,komijnpoeder en olijfolie toe en pureer het tot een gladde emulsie.

We zeiden dat het makkelijk was toch? Je bent namelijk al klaar! Onze tip: garneer het met wat zeezout, chiliflakes én platte peterselie.