POTATO SAMBAL

Ai ai caramba het wordt heet dit weekend! Heet ja, 18 graden vrijdag zelfs. Vraagt om een heet gerecht toch? Wij houden wel van een beetje spicy en hebben daarom altijd sambal in de koelkast staan. Maar wist je dat je dit ook met aardappel kunt maken? Is weer eens wat anders! Verras je zelf, verras je gasten en spice it up! Fouten maken is menselijk, dus als het iets te pittig is: no worries. Misschien ben je geneigd te blussen met water, dat helpt niet. Maar gratis tip: melkproducten zoals yoghurt, kwark of gewoon een simpel glas melk, dat helpt wel!

Ingrediƫnten
500 gram aardappelen
2 kleine gele madame Jeanette pepers
5 teentjes knoflook
1 ui
Sap van 1 limoen
2 el witte wijn azijn
Zonnebloemolie
Zout

Bereiding
Kook de aardappelen gaar met een snufje zout en ontdoe ze daarna pas van de schil. Laat de aardappelen afkoelen en prak deze fijn, net als puree. Ontdoe de peper van de zaadjes, of niet als je het super spicy wilt maken. Handige tip: Rol de peper tussen je handen, zo komen de zaadjes makkelijk los.

Maal met een keukenmachine de ui, knoflook en pepers fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak het spicy mengsel een paar minuten. Next step: giet het bij de aardappelen en voeg het limoensap, de azijn en nog een snuf zout toe. Meng het geheel goed en dan: proeven. Maar let op, doe het voorzichtig en pas het eventueel aan naar smaak.

Tranen in je ogen? Brandende mond? Dan zijn twee pepers jou wat te veel. Gebruik er dan eentje. Dat klinkt misschien weinig maar deze madammekes hebben veel smaak en pit!