RECEPTEN!

ZOETE KROKETTEN

Kroketten, wie lust ze niet? Dit recept is om je vingers bij af te likken, zelfs als je vega vingers hebt! Wij vervangen namelijk het traditionele rundvlees voor onze traditie: de potato. Zoals in veel gerechten koken we ook hier met onze zoete vriend. Deze kroketjes zijn perfect als snack bij de (zoete aardappel) frietjes, maar ook op een feestje of als voorgerecht tijdens een diner gooi je hier hoge ogen mee! Het is namelijk: lekker, voedzaam, weer eens iets anders én zelfgemaakt! You know the drill: Klik hier voor het recept.

POTATO HUMMUS

Dip it! Hummus, houmous, hoemoes, hoe je het ook schrijft: lekker is het! Althans, dat vinden wij. Het allerlekkerst natuurlijk als je er een sweet potatootje voor gebruikt en er eentje in dipt. Of chips, wordt tenslotte ook van aardappelen gemaakt toch? In het Midden Oosten is houmous zo bekend als bij ons de mayonaise niet uit de schappen te denken is. Maar ook in Nederland heeft het zijn weg inmiddels gevonden. Super easy om te kopen, maar net zo easy om te maken. En veel lekkerder! Klik hier voor het recept.

BATAATCAKE

Potato, potato, in ons hoofd klinkt dat toch leuker dan zo op papier. Anyway, een potato, die ken je inmiddels wel toch? Misschien als saaie aardappel bij je stuk vlees en groente maar dan doe je onze favoriet zo ontzettend tekort! Wij zetten ‘m graag in de schijnwerpers en trekken het stoffige jasje uit. Dit keer met een bakrecept. Geen gebakken aardappeltjes, patatas bravas of frieten (zijn we ook dol op trouwens) nee, een cake, bataat cake! De bataat is een soort zoete aardappel en daarom perfect om te verwerken in een bakgerecht.

Klik hier voor het recept

TORTILLA D’ESPANA

Voor een beetje Spanje op je bord, hoef je echt geen kilometers af te leggen. Hooguit een paar richting de supermarkt ?. Onze fameuze tortilla staat uiteraard in de Downtown Gourmet Market op de kaart. Maar speciaal voor jou delen we vandaag een zomerse variant, want wist je dat de tortilla een Spaans recept is?  Je kunt het vergelijken met een omelet maar dan eentje die ook prima als diner kan, dat komt natuurlijk door de toevoeging van onze vrienden: potatoes. Koud, warm, allebei lekker. Klik hier voor het recept.

HEALTHY GRATIN

Net wat chiquer dan een gewone potato en dit recept is net wat slanker. Net wat fijner voor de zomer dus! Ben je wellicht een bom room gewend bij dit recept, dat vervangen we hier door een heerlijke bouillon, eentje met kruiden. Klinkt magertjes? Is het ook! Maar alleen in calorieën dan. Qua smaak is het een geduchte concurrent van de traditionele. De langzame garing en de manier van serveren maakt dit recept eentje dat je met een gerust hart voor gasten op tafel kunt zetten.
Klik hier voor het recept.

POTATO CARPACCIO

Carpaccio saai? Nee! Niet als je het ons vraagt. Sowieso houden wij van carpaccio, bij voorkeur die van onze medebewoners The Carpaccio Chop maarrr het liefst eten wij ‘m natuurlijk met een potatotwist. Je raad het al: een Potato carpaccio. Pim’s Potatoes zou zijn naam geen eer aan doen als we er geen twist aan geven. Daarom ons geheime recept voor een Japanse vega variant van deze klassieker!
Klik hier voor het recept.

AVO EGG POTATO

Avocado, ei en bacon. Een gouden combinatie. Om ‘m platina te maken, een powermeal, gewoon iets lekkers: voeg zoete aardappel toe! Een sensatie van smaken en niet te vergeten van voedingsstoffen. Eiwitten, koolhydraten, vetten, en dan van alles de goede variant. Een kind kan de was doen, wie kan lezen kan koken, super cliché maar in dit geval waar want écht, zelfs de meest onhandige koks kunnen dit recept op tafel zetten!

Klik hier voor het recept.

POTATO PANCAKES

Lekker voor in het weekend, ‘s morgens, ’s middags of ‘savonds: Potato pancakes! De ontbijtfavoriet als je het ons vraagt. Een stevig ontbijt, voedzaam, vlug en vooral heel lekker. Een ontbijt dat je vanavond als diner eet en morgenochtend vlug opwarmt. Ideaal toch?
Klik hier voor het recept. 

BEER & BACON

Onze favoriete twee B’s: Bier en Bacon. Vooral als je dit met potatoes combineert! Een recept uit eigen keuken dat niet op de kaart staat maar we wel graag delen: Beer & Bacon Potatoes. Eentje gemaakt met een heerlijk witbiertje, waarvan wij trouwens aanraden om er twee te kopen zodat je er ook eentje bij kunt drinken, wel zo lekker J. Wij zijn gek op bacon, maar laat je dit weg, dan is het recept in één klap vega!
Klik hier voor het recept. 

SWEET POTATO JAM

Weer eens wat anders, een keer iets zoets in plaats van hartigs en toch is het gemaakt van aardappelen, namelijk: Sweet Potato Jam. Met slechts drie ingrediënten super makkelijk om te maken en ook nog eens heel goedkoop, gezond en gezellig. Een goede manier ook om ’s ochtends bij het ontbijt al aan een portie groenten te komen. Verstopt op je boterham, smeerbaar en snel. Bij ons staat het standaard in een potje op tafel, nu bij jou thuis nog!
Klik hier voor het recept.

POTATO FONDUE

Zelf hebben we het niet bedacht, het masterplan komt uit San Francisco van de chef David Barzelay, wie verschillende variaties maakt op de traditionele fondue. Een man naar ons hart want in dit recept gebruikt hij – hoe kan het ook anders – potatoes, witte wijn en citroensap wat resulteert in een zijdezachte fondueNiet alleen lekker, het is ook een doorzetter want het blijft veel langer goed aan tafel dan de meeste fondues. Je kunt er echt alles bij eten maar onze aanrader, en die van Barzelay zelf, is toch wel crudité (duur woord voor rauwe groenten) en aardappelchips!

Klik hier voor het recept

SWEET POTATO PIE

Carrotcake heeft inmiddels z’n opwachting wel gemaakt in Nederland, maar wist je dat je de wortels prima kunt vervangen door een sweet potato? Super voedzaam, vullend en vooral verrukkelijk als je het ons vraagt. Heb je ook direct een goede portie vitaminen en groenten binnen.

Klik hier voor het recept.

PATATAS BRAVAS

Zwembroek uit de kast, BBQ aan en aardappelen zoeken in plaats van paaseieren. Patatas bijvoorbeeld, dat geeft het echte zomergevoel. Je kunt ze natuurlijk lekker komen snacken bij ons, in de Down Town Gourmet Market, of ze meenemen voor thuis. Maar zelf maken kan ook! Is helemaal niet moeilijk namelijk! Als hapje bij de borrel, bijgerecht bij de BBQ, of gewoon zomaar, omdat het super lekker is. Wat je reden ook is, deze Spaanse potatotwist is en blijft een winnaar als je het ons vraagt.
Klik hier voor het recept. 

POMMES DAUPHINE

Truffel, misschien vind je het een beetje stinken (ruikt wat naar gas namelijk) maar het is heerlijk! Er zijn verschillende soorten, zwart en wit. Wist je dat varkens vroeger gebruikt werden om truffels op te sporen? Dit omdat hun reukvermogen een stuk beter is dan dat van ons! Bij iets lekkers hoort soms ook een grote prijs. Wel als het om truffel gaat, een zwarte truffel kost soms wel € 500,- per kilo. Wij vinden het in ieder geval heerlijk, vooral in combi met wat roomkaas en een potato!
Klik hier voor het recept

POTATO COOKIES

Koekje erbij? Niet bij de thee maar bij de borrel. Geen zoete maar hartige met natuurlijk… Potatoes! Een lekker tussendoortje, eentje dat goed vult en ook nog eens een verrassend borrelhapje is. Super simpel, gezond ook wel en gezellig!  Geen feestjes op de planning? Wij eten dit thuis graag als bijgerecht, is weer eens wat anders dan een gekookte aardappel.
Klik hier voor het recept

SWEET POTATO SOUP

Een soepje, kan altijd. Als lunch, voorgerecht maar ook als maaltijd! Wij zouden Pim’s Potatoes niet zijn als we ‘m niet maken met aardappelen. Omdat wij gek zijn op een beetje zoet en spicy, staat bij ons thuis regelmatig een zoete aardappelsoep op tafel. Super simpel, snel gemaakt, voedzaam en vooral heel lekker!
Klik hier voor het recept

POTATO SAMBAL

Ai ai caramba het wordt heet dit weekend! Heet ja, 18 graden vrijdag zelfs. Vraagt om een heet gerecht toch? Wij houden wel van een beetje spicy en hebben daarom altijd sambal in de koelkast staan. Maar wist je dat je dit ook met aardappel kunt maken? Is weer eens wat anders! Verras je zelf, verras je gasten en spice it up!
Klik hier voor het recept

SWEET POTATO BREAD

Wist je dat.. je van aardappel ook brood kunt bakken? Gewoon thuis, gewoon zelf. Met een zoete wel te verstaan. Waarom je zoete aardappel wekelijks op het menu moet hebben staan? Omdat het lekker is – uhuh – en gezond! Het is een aardappel, ja dat klopt. Het bevat koolhydraten, ook waar. Maar die heb je nodig! Het zijn geen duivels dus dus bak dat brood!
Klik hier voor het recept 

TWICE BAKED BUFFALO POTATOES

Patatas bravas, kartoffelsalat, gratin, franse frietjes. Noem een land en ze claimen ‘m, onze favoriet, de potato. Want écht bijna overal ter wereld bestaat een ‘typisch’ aardappelgerecht. Multi culti koken vinden wij leuk, net als smaken en tradities. Daarom een typisch real American dish: Twiced Baked Potatoes. Twee keer gebakken, twee keer zo lekker toch? Om de States thuis op je bord te krijgen, bakken wij ze vandaag buffalo style. Da’s namelijk finger licking good ? Klik hier voor het recept

SWEET POTATO CHORIZO TORTILLA

De laatste mooie zomerdag van… februari! Dat vraagt ook om een gerecht waarbij je je al een beetje in de zomer waant. Breek de week is ons advies. Voor wie geen zin heeft om een terrasje op te zoeken, gewoon lekker thuis wil genieten of wat inspiratie kan gebruiken: duik de keuken in en zet een zoete aardappeltortilla op tafel.
Klik hier voor het recept