SWEET POTATO BREAD

SWEET POTATO BREAD

Wist je dat.. je van aardappel ook brood kunt bakken? Gewoon thuis, gewoon zelf. Met een zoete wel te verstaan. Waarom je zoete aardappel wekelijks op het menu moet hebben staan? Omdat het lekker is – uhuh – en gezond! Het is een aardappel, ja dat klopt. Het bevat koolhydraten, ook waar. Maar die heb je nodig! Dat is namelijk de brandstof voor je lichaam. Een auto rijdt toch ook niet zonder gas, benzine, diesel of elektra? Precies. Jouw hersenen werken ook niet optimaal zonder koolhydraten. Het zijn geen duivels. Bovendien bevatten ze veel caroteen wat goed is voor je huid dus bak dat brood!

Ingrediënten
Dit keer werken we met ‘koffiekopjes’
3 tot 4 kopjes meel
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
¾ kop boter
¾ kop bruine suiker
¼ kop honing
2 eieren
¼ kop karnemelk
1 kop zoete aardappel (geroosterd, gekarameliseerd en gepureerd)
½ kop pecannoten (gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom. Klop in een andere kom de boeter en bruine suiker tot een gladde massa en roer er de honing, eieren, karnemelk én zoete aardappel doorheen. What’s next: Voeg de twee mengsels samen en roer er de pecannoten door.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak het brood in een uur af. Wil je ‘m extra lekker maken? Maak er dan een pralinesaus bij en giet dit over het brood wanneer het is afgekoeld.

Ingrediënten pralinesaus
¾ el boter
¼ kop bruine suiker
1 kop poedersuiker
2 el water

Bereiding
Smelt de boter en de bruine suiker in een pan totdat dit karamelliseert. Duurt ongeveer vijf minuten. Roer de pecannoten door de boter. Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen. Meng ondertussen de poedersuiker met het water en meng dit met de praline wanneer deze is afgekoeld.