SWEET POTATO CHORIZO TORTILLA

Sweet potato chorizo tortilla

De laatste mooie zomerdag van… februari! Dat vraagt ook om een gerecht waarbij je je al een beetje in de zomer waant. Breek de week is ons advies. Voor wie geen zin heeft om een terrasje op te zoeken, gewoon lekker thuis wil genieten of wat inspiratie kan gebruiken: duik de keuken in en zet een zoete aardappeltortilla op tafel. Eentje met chorizo want ai ai caramba, wij houden van España! Wist je dat deze Spaanse worst zijn kleur dankt aan paprikapoeder en pimiento choricero (een pepertje)? Dat maakt ‘m ook zo lekker spicy. Een beetje pittig mag je maaltijd best zijn. Spicen maar!

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram chorizoplakjes
  • 4 eieren
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel appelmoes
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram babyspinazie
  • 50 gram feta

Bereiding
Was de aardappelen en snijd deze in plakjes van een halve centimeter. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de potatoes in vijf minuten. Let op, doe dit op laag vuur! Draai de plakjes halverwege om en snipper ondertussen de ui en knoflook, voeg het toe en bak twee minuutjes mee. Snijd de chorizo in dunne reepjes en voeg ook dit toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Klop in een grote kom de eieren los en voeg het aardappelmengsel toe. Goed roeren! Verwarm nog een klein scheutje olie in de pan en schenk het ‘tortillabeslag’ er vervolgens in. Gaar dit op laag vuur in ongeveer acht minuten met een deksel erop! Schud, zodra het ei stolt, de pan regelmatig heen en weer. Als laatste: verdeel een handje spinazie over de tortilla en laat dit in een minuut slinken.

Hoe krijg je dit uit de pan? Easy! Leg een bord op de tortilla, keer de pan om en hij ligt er op. Voilà. Maar toch, je bent nog niet klaar. Schuif m nog even terug de pan in zodat je ook de ‘bovenkant’ nog vijf minuutjes afbakt. Meng ondertussen in een grote kom de appelmoes, balsamicoazijn en mosterd. Breng dit op smaak met peper en zout, voeg spinazie toe en verkruimel als laatst de feta. Goed roeren!

Serveer de tortilla op een mooi bord en serveer met de salade. Zo gepiept!