SWEET POTATO JAM

Weer eens wat anders, een keer iets zoets in plaats van hartigs en toch is het gemaakt van aardappelen, namelijk: Sweet Potato Jam. Met slechts drie ingrediënten super makkelijk om te maken en ook nog eens heel goedkoop, gezond en gezellig. Een goede manier ook om ’s ochtends bij het ontbijt al aan een portie groenten te komen. Verstopt op je boterham, smeerbaar en snel. Bij ons staat het standaard in een potje op tafel, nu bij jou thuis nog!

Ingrediënten
1 zoete aardappel
Suiker (zie bereiding voor hoeveelheid)
Gember

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze zacht in een pan met water. Laat de zoete potatoes uitlekken en pureer het dan. Weeg de gekookte aardappelen en voeg eenzelfde gewicht aan suiker toe. Breng dit samen aan de kook en roer het regelmatig door. Voeg ondertussen verse geraspte gember naar smaak toe en kook het minstens 10 minuten op laag vuur totdat het slinkt. Laat de jam afkoelen en dan… serveren maar!