SWEET POTATO SOUP

Een soepje, kan altijd. Als lunch, voorgerecht maar ook als maaltijd! Wij zouden Pim’s Potatoes niet zijn als we ‘m niet maken met aardappelen. Omdat wij gek zijn op een beetje zoet en spicy, staat bij ons thuis regelmatig een zoete aardappelsoep op tafel. Super simpel, snel gemaakt, voedzaam en vooral heel lekker!

Ingrediënten

1 witte ui

2 tenen knoflook
½ rode peper
400 g zoete aardappel
1 blik tomatenblokjes
800 ml groentebouillon
1 tl sumak
Peper en zout naar smaak
Zonnebloemolie
4 el granaatappelpitjes
1 el granaatappelmelasse

Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook grof. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook, ui en sumak toe. Bak dit op een zacht vuur totdat de ui zacht en doorschijnend is. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.

Schil de aardappel, snijd deze in blokjes, ontdoe de peper van de zaadlijsten en snijd dit in ringetjes. Voeg het samen met de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan en laat het 20 minuten koken op laag vuur, totdat de aardappel gaar is. Voeg de granaatappelmelasse toe en pureer de soep totdat deze mooi glad is.  Breng eventueel op smaak met peper en zout of wat meer melasse.

Serveer de soep ieder gedecoreerd met wat granaatappelpitjes en eventueel een paar druppels olijfolie, wat zonnebloempitjes en peterselie.