TORTILLA D’ESPANA

Voor een beetje Spanje op je bord, hoef je echt geen kilometers af te leggen. Hooguit een paar richting de supermarkt ?. Onze fameuze tortilla staat uiteraard in de Downtown Gourmet Market op de kaart. Maar speciaal voor jou delen we vandaag een zomerse variant, want wist je dat de tortilla een Spaans recept is?  Je kunt het vergelijken met een omelet maar dan eentje die ook prima als diner kan, dat komt natuurlijk door de toevoeging van onze vrienden: potatoes. Koud, warm, allebei lekker.

Ingrediënten:
600 g zoete aardappelen
2 puntpaprika’s
150 g Manchego kaas
half bosje platte peterselie
6 eieren
1 tl paprikapoeder
120 g chorizo

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd dit in plakjes van ongeveer ½ centimeter. Verwijder de stelen van de paprika en snijd deze in mooie ringen. Rasp ondertussen ook de Manchego en snijd de peterselie fijn.

Klop de eieren, samen met de kaas, los en meng het dan met het paprikapoeder, de helft van de peterselie en eventueel vers gemalen peper.

Verdeel een kwart van de aardappelschijfjes in een quichevorm en verdeel dan eenderde de chorizoplakjes en paprikaringen en een kwart van het eimengsel. Herhaal dit en eindig met een laagje aardappelen. Schenk er de laatste laag ei overheen en bak het in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

Seveertip: een frisse salade en een yoghurtsausje gaan hier prima bij!