ZOETE KROKETTEN

Kroketten, wie lust ze niet? Dit recept is om je vingers bij af te likken, zelfs als je vega vingers hebt! Wij vervangen namelijk het traditionele rundvlees voor onze traditie: de potato. Zoals in veel gerechten koken we ook hier met onze zoete vriend. Deze kroketjes zijn perfect als snack bij de (zoete aardappel) frietjes, maar ook op een feestje of als voorgerecht tijdens een diner gooi je hier hoge ogen mee! Het is namelijk: lekker, voedzaam, weer eens iets anders én zelfgemaakt! You know the drill:

Ingrediënten:
1 kg zoete aardappelen
2 el suiker
1 el zoet
Klontje boter
1 ui
1 el curry
1 kopje Parmezaanse kaas
1 kopje bloem
2 losgeklopte eiwitten
1 kopje paneermeel
½ kopje honing
Olie om te frituren

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn in water met de suiker en het zout. Laat het iets afkoelen en maak er vervolgens een puree van.

Snijd de uien fijn en fruit deze in de boter met de curry. Meng het uienmengsel vervolgens met de aardappelpuree en kaas en vorm met je handen kleine kroketjes. Deze haal je eerst door het bloem, dan door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Laat de kroketjes dan minimaal een half uur tot een uur rusten in de koelkast.

Verhit de olie tot 180 graden, frituur de kroketjes, laat ze uitlekken op keukenpapier en presenteer het met honing. Voila!